YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın merdiveni kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın merdiveni kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Katıcı malzeme bağırsakermeyen ve katıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, katıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, su sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Hatta Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrolör edilmesi ve anlayışlevsel yapısının korunması da hayati ögönen taşır.

Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut müstacel bir durumda insanoğluın sıkıntısız bir itmesi ile içeriden dışarıya doğruca açılmaktadır.

İçeriden hariçarı namuslu itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir tarafının peyda olması ve dünyaarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Merdiven Kapı Genliği: Huzurevleri, hastaneler ve halk binalarında yangın merdiveni kapı koskocamanliği 120 cm’den ancak olmamalıdır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların ve Yangın çıkış kapısı mülklerin eminğini hazırlamak dâhilin tasarlanmış önemli bir asayiş önlemidir. Yangın kapıları, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde tahliye olmalarını sağlamlar ve öbür alanlarda hasarın azaltılmasına yardımcı olur.

Paslanmaz çelik, normal çelikten henüz faik mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın kapıları elektro statik boya ile boyanmalı göstermelik açıdan yangın bapları alma kaplamalar ile elan paralıca görünüm sağlamlanabilir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz rikkatli gereç kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir standart olmadığı için sac kalınlığı 1.0 mm veya elan enikonu kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapkaloriı vesair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara ulaşmak mümkündür. Acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın kapıları kullanım sahaına nazaran, rengine göre ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan paradigma sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Tamlanan bu gün dilimleri bir kapının yangına ne derece müddet dayanacağını dışa vurum etmektedir. Lakin bu konuda titiz çıkmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 zaman da dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

şayet bir yangın bapsı karınin yükselmek çatlakştırması binalıyor ise bu durumda en hayır yöntem ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile üleşmek ve buna nazaran en dürüst bedelı ahzetmek olacaktır.

Tüm yangın kasası ve kanatları koca lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonra mimarilabilecek sıva tamiratı ve boya davranışleri nedeniyle baplar muhatara görmez.

Report this page